Häävideo

elokuvamaisella kosketuksella

Teidän päivänne – liikkuvana kuvana. Elokuvamainen häävideo ei taltioi ainoastaan päivän hetkiä, vaan myös niiden tunnelman.

Katso häävideo
häävideonäyte

Liikkuva kuva näyttää hääpäivän tavalla, johon valokuva ei pysty.

Lue:
Fiilistelijöille

Tunteellinen fiilistelijä. Oletko se sinä?

Jos myönnät liikuttuvasi muita herkemmin, elokuvamainen häävideo on tarkoitettu sinulle.

Häävideoita maailmalta

Katso
Katso
Katso
Lisää
videoita
Muistoja arvostavalle

Mikä on sinulle tärkeää? Materia vai pysyvä muisto?

Älä puhalla hääbudjettiasi kertaluontoiseen materiaan. Hetkiä ei saa takaisin, jos niitä ei taltioi.

Hääpäivä toisin silmin

Näe elävänä myös ne hetket, jotka itse missaat.

Hääpäivä on hektinen. Näet kaikista päivän hetkistä itse vain murto-osan. Häävideo kaappaa ne talteen.

Häävideo
Häävideokuvaaja Vili Pertti
Buukkaa häävideo

Taltioidaan teidän päivänne elokuvaksi.

Saatavilla kolme eri videopakettia.

Pakettien hinnat alk.
1 800 €
sis. alv 24%
7h kuvaamista, 3+ minuutin video
Ota yhteyttä
Kysely
Aviopareilta kysyttyä

Parit katuvat häiden jälkeen eniten videon puuttumista.

Lue kysely
Reaktiot
Häävideon tunnearvo

Katso miten avioparit reagoivat omiin häävideoihinsa.

Katso video

Miten häävideo kuvataan?

Kysymyksiä häävideoista

”Videokuvaatko minun kaupungissani?"

KYLLÄ! Kuvaan häitä missä tahansa päin maailmaa. Matkustaminen pitää mielen virkeänä – sitä tarvitaan, kun häävideoiden editointi vaatii pitkiä jaksoja koneen äärellä istumista neljän seinän sisällä.

Matkakustannuksia ei peritä 40 km säteellä Helsingin keskustasta. Sitä kauempana tapahtuvista kuvauksista peritään matkakustannukset 0,43 €/km + alv. 24%. Toiselle mantereelle mentäessä peritään matkakustannukset kokonaisuudessaan.

”Miten nopeasti saan valmiin häävideon?"

Valmiin häävideon toimitusaika riippuu täysin siitä miten monta häävideota on editointijonossa ennen teidän häävideotanne. Toimitusaika on lyhimmillään 1,5 viikkoa ja pisimmillään noin 12 viikkoa.

”Miten häävideo maksaa tuon verran?"

Lyhytelokuvamaisen häävideon tekemisessä eniten aikaa menee editoimiseen. Prosentuaalisesti editoiminen vie kaikesta ajasta kutakuinkin 85%, kuvaaminen 10% ja loput 5% menee suunnitteluun ja yhteydenpitoon. Ammattitason videokuvauskalusto, tehokas editointikone ja satojen gigatavujen varastoiminen useine varmuuskopioineen eivät ole myöskään halpoja asioita.

"Millä kameralla häävideo kuvataan?"

Kahdella Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K kameralla. Lyhennettynä "BMPCC4K" on aito elokuvatason videotuotantokamera. Koska kameroita on kaksi, peliä ei ole menetetty jos yhdelle kameralle tapahtuu hääpäivän aikana jotain. Lisäksi kahden kameran avulla voin kuvata vihkitilaisuuden, puheet ja tanssit kahdesta eri kuvakulmasta samaan aikaan. Myös kolmas varakamera kulkee aina mukana kaiken varalta.

”Mitä muuta kuvauskalustoa käytät?"

Kameroiden jälkeen tärkeimmät kuvausvälineeni ovat kuvanvakaaja (gimbal/glidecam) ja kopterikamera (drone). Voit tutustua koko kuvauskalustooni täällä.

”Häihin tulee myös valokuvaaja, haittaako se?”

Ei todellakaan! Kunhan valokuvaaja on hääpäivän aikana yhteistyökykyinen ja kommunikoi kanssani aikeistaan ja liikkeistään, niin kumpikaan ei astu toisen varpaille tai otoksiin. Monesti valokuvaajan kanssa syntyy jopa parempaa materiaalia, koska voimme pallotella yhdessä ideoita hääpäivän aikana.

”Käytätkö dronea kaikissa häävideoissa?”

Käytän kopterikameraa (dronea) aina, jos se on kuvauspaikalla sallittua eikä aiheuta vaaratilanteita ihmisille, ympäristölle tai itse dronelle. Joissakin paikoissa kopterikameran lennättäminen on lakisääteisesti rajoitettua (lennättämiskorkeuden osalta) tai täysin kiellettyä sakon uhalla. En laiminlyö näitä rajoituksia missään tapauksissa. Esimerkiksi "Droneinfo" nimisestä applikaatiosta näkee onko teidän hääpaikassanne sallittua lennättää dronea. Kaupunkien keskustat ja lentokenttien lähistöt ovat tyypillisesti kiellettyjä lennätyspaikkoja.

”Missä resoluutiossa valmis häävideo on?”

Valmis häävideo on 4K resoluutioinen.

”Voiko häävideoon laittaa mitä tahansa musiikkia?”

Valitettavasti mitä tahansa musiikkia ei voida käyttää. Jos esimerkiksi haaveilet Coldplayn kappaleista häävideollasi, se ei onnistu tekijänoikeudellisista syistä. Häävideollasi käytettäviin musiikkikappaleisiin on oltava laillinen lisenssi. Etsin häävideoosi sopivan musiikin puolestasi ja kysyn mielipidettäsi editointivaiheessa. Musiikkivalinta on äärimmäisen tärkeä editoinnin kannalta. Kuvan ja äänen täytyy kulkea käsi kädessä.

”Miten häävideo maksetaan?”

Laskutus tapahtuu kahdessa erässä. Ensimmäinen maksu (50% kokonaishinnasta) laskutetaan heti, kun kirjallinen sopimus on allekirjoitettu. Sen myötä kyseinen päivämäärä on buukattu sinulle, eikä tällöin kukaan muu voi enää varata sitä itselleen. Toinen maksu (50% kokonaishinnasta) laskutetaan 4 viikkoa ennen hääpäivää.

”Mitä jos joudun perumaan häävideokuvauksen?”

Jos peruminen tapahtuu yksipuolisesti teidän toimestanne, mitään suoritettuja maksuja ei voida palauttaa koska muutoin kyseessä olisi ansionmenetys. Jos joudun itse perumaan kuvaamisen, saatte kaikki suorittamanne maksut takaisin. Nämä asiat kerrotaan selkokielellä allekirjoitettavan sopimuksen ehdoissa, jotta riitatilanteet voidaan ennaltaehkäistä.

Blogista poimittua

Hyppää blogiin

Instagram @vilipert

Instagramiin