Häät ja hääkuvaus

Mitä ovat elopement-häät ja miksi niitä kannattaa harkita?

Hääkuvaaja Vili Pertti
Vili Pertti
Blogi
5 min
Hääkuvaaja Vili Pertti
Kirjoittaja
Vili Pertti

Moi! Olen Oululainen häävideokuvaaja.

Tutustu

Hääpäivä. Sanana se tuo mieleen suuren juhlatilan, pitkän vieraslistan ja jäätävän suunnittelu- ja järjestelytaakan. Mutta entäpä jos sanoisimme heipat tälle kaikelle ja valitsisimme jotain uutta ja uniikimpaa?

Tässä astuvat esiin "elopement-häät" eli kahdenkeskiset ja seikkailuhenkiset intiimihäät. Suoraan englanninkielestä kääntäen puhutaan naimisiin karkaamisesta.

Mitä ovat elopement-häät?

Elopement-häät, mikrohäät, minihäät, karkaushäät. Tälle idealle on monta nimeä. Kyseessä ovat pienimuotoiset häät, joissa keskitytään vain morsiamen ja sulhasen yhdessäoloon. Tämä intiimi vaihtoehto perinteisille häille on kasvattanut maailmalla suosiota erityisesti parien keskuudessa, jotka haluavat viettää aikaa keskenään ilman suurta juhlahumua. Yleisesti ottaen elopement-häät järjestetään pienellä budjetilla ja ilman suurta suunnittelustressiä.

Elopement-häiden edut verrattuna perinteisiin häihin

Intiimiys

Elopement-häissä on kyse vain kahdesta ihmisestä: morsiamesta ja sulhasesta. Tämä antaa parille mahdollisuuden keskittyä toisiinsa ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Intiimi tunnelma voi luoda erityisemmän muiston.

Rahansäästö

Perinteiset häät voivat olla äärimmäisen kalliita, kun otetaan huomioon etenkin tilavuokrat ja catering. Elopement-häät tarjoavat mahdollisuuden säästää rahaa, kun näitä elementtejä ei tarvita ja vieraita ei ole lainkaan – tai vaihtoehtoisesti häävieraita on vain muutama. Säästyneen rahan voi käyttää hulppeaan seikkailuhenkiseen matkaan ja sen dokumentoimiseen juuri haluamasi valokuvaajan ja videokuvaajan kanssa.

Joustavuus

Elopement-häät antavat parille vapauden valita missä ja milloin he haluavat viettää häänsä. Tämä voi tarkoittaa vaikkapa romanttisia rantahäitä auringonlaskussa tai yksinkertaista vihkimistä metsän siimeksessä. Vaihtoehtoja on lukemattomia, ja vain taivas on rajana.

Vähemmän stressiä

Perinteiset häät voivat olla äärimmäisen stressaavia suunnitella. Elopement-häissä tämä stressi vähenee huomattavasti, kun parin tarvitsee huolehtia vain omasta itsestään.

Mahdollisuus seikkailuun

Elopement-häät tarjoavat mahdollisuuden seikkailuun ja unohtumattomiin kokemuksiin. Monet parit yhdistävät häät ja häämatkan yhdeksi kokonaisuudeksi ja tekevät siitä elämänsä hulppeimman seikkailun.

Omalaatuisuus

Vaikka perinteiset häät sopivat monille, elopement-häät tarjoavat vaihtoehdon niille, jotka haluavat jotain erilaista. Ne korostavat rakkauden ydintä ilman ylimääräistä pöhinää. Joten, jos olet harkinnut erilaista lähestymistapaa avioliiton solmimiseen, ehkä elopement-häät ovat juuri teille sopiva vaihtoehto.

Elopement-häävideot

Hääseikkailu lyhyeksi elokuvaksi

Katso lisää >>

Nähdään elopement-seikkailullanne!

Hääkuvaus

Älä kysy näitä kysymyksiä hääkuvaajalta

Lue kirjoitus
Nuoli
Hääkuvaus

Nämä 9 asiaa hääkuvaaja toivoisi sinun tietävän

Lue kirjoitus
Nuoli

Moi! Olen Vili Pertti. Videokuvaaja ja visualisti.

Satutko etsimään häävideokuvaajaa? Saatan olla juuri se mitä etsit.

Tutustu häävideoihin